Delila Softić, manekenka: Plavokosa vampirica

Delila Softić, manekenka: Plavokosa vampirica

Plavooku Tuzlanku Delilu Softić javnost je najbolje upoznala kada je na izboru za Fashion TV model za 2006. godinu osvojila prvo mjesto u konkurenciji natjecateljica iz više od 60 zemalja svijeta. Tada je imala samo 16 godina. Putena put, plave oči, pune usne i plava kosa upakovane u savršeno raspoređene obline, visoka figura ostavlja dojam

Plavooku Tuzlanku Delilu Softić javnost je najbolje upoznala kada je na izboru za Fashion TV model za 2006. godinu osvojila prvo mjesto u konkurenciji natjecateljica iz više od 60 zemalja svijeta. Tada je imala samo 16 godina. Putena put, plave oči, pune usne i plava kosa upakovane u savršeno raspoređene obline, visoka figura ostavlja dojam mistike, šarma i nedodirljivosti kakvu samo žena može imati. Ona je sve to, ali i mnogo više zbog čega je zaslužila našu pažnju, vrijeme i prostor…

Razgovarala: Ines Mešević

21- godišnja Delila Softić manekenstvom se počela baviti sa 14 godina, a dosada je kao model bila angažirana u Hong Kongu, Milanu, Istanbulu, te Holandiji, Belgiji i Njemačkoj, Makedoniji, Sloveniji, a takođe vrlo često sarađuje i sa agencijama S Management, Women, te matičnom agencijom ABC models. Delila je, pored obaveza prema modelingu, upisala treću godinu na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Kroz svoj dosadašnji manekenski angažman uradila je na desetine modnih kataloga i učestvovala na svim značajnijim modnim smotrama.

Plavokosa i svjetlooka ljepotica od 178 cm često je, zbog svog šarma i umiljatosti na meti muškaraca. Delila je prošetala modnim pistama širom svijeta, ali se najradije prisjeća revija Gianfranco Ferre-a na kojoj je učestvovala prilikom dodjele Fashion TV awards, zatim Maurizia Manze, australske kreatorke Leese Fogarty, te revija za Mango, Benetton, Harvey Nichols i mnoge druge. Pored manekenskog angažmana Delila je već sa 16 godina bila i zaštitno lice kompanije Shuma iz Holandije, te Bellissime i Follemente Donna iz Italije. Kako je uradila i dosta naslovnica u najljepšem sjećanju su joj ostale, pak one za Fashion TV magazine, te makedonski magazin 1E. Delila se trenutno najviše posvetila fakultetu, mada se uporedo sprema i za fashion week-ove koji slijede, nakon čega planira krenuti na još jedan poslovni put, ovog puta u Ameriku. Za naš magazin kaže kako je koketiranje urođeno svakoj ženi, ali da ona to radi isključivo sa svojim muškarcem…mislite li da je potpuno iskrena?

Šta trenutno okupira pažnju Delile Softić?

– Spremanje ispita, te pripreme za Nivea Fashion Week.

Prošle godine Vas je Gentleman’s Choice izabrao za jednu od 25 najljepših djevojaka iz regije koje imaju manje od 25 godina. Kako ste se tada osjećali i šta je za Vas to značilo?

– Napraviti takvu grupu bila je zaista dobra ideja koja je naišla na pozitivne komentare kojima se i ja pridružujem i naravno da mi takve stvari prijaju i imaju svoje dobre strane. Da li Vam je to pomoglo u manekenskoj karijeri? – Kada je u pitanju moja manekenska karijera, s obzirom na činjenicu da se time bavim od svoje 14. godine i koja je i prije toga već uveliko išla tokom kojim sam željela da ide i nije imalo nekog posebnog značaja. Ali slagala bih kada bih rekla da ne prija.

Da li ste ikada svoj izgled koristili da dobijete što želite (šta i kako)?

– Dobar fizički izgled koliko vam s jedne strane može pomoći, s druge strane može i odmoći. Mislim da u najmanju ruku nije pametno koristiti se fizičkim izgledom za postizanje ciljeva. Ja biram znanje i inteligenciju kao definitivno jače i dugotrajnije oružje.

Podijeli:

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel