Ja i moji bivši

Ja i moji bivši

Ja: Eto sad znamo razlog. Drugi od mojih bivših ljubavi, istina nije stigao u fazu popravljam po kući, alat nosim sa sobom, ali kako kaže lijepo je što smo prijatelji. Govori mi kako je sretan u novoj vezi… I ja sam iskreno sretna zbog njega. I nema tu više nikakve strasti. A bilo je. Itekako.

Ja: Eto sad znamo razlog.

Drugi od mojih bivših ljubavi, istina nije stigao u fazu popravljam po kući, alat nosim sa sobom, ali kako kaže lijepo je što smo prijatelji. Govori mi kako je sretan u novoj vezi… I ja sam iskreno sretna zbog njega. I nema tu više nikakve strasti. A bilo je. Itekako. Toliko da je bilo dovoljno da me pogledaju, dodirnu pa da se ja izgubim. Tako se s jednim od ove dvojice (a najviše se bavim onima koje sam i najviše voljela) znalo desiti da ima i po desetak orgazama, a da „radnja“ i nije počela. Te je on jednom u „panici“ upitao nećeš valjda opet?!

Za drugog je bio dovoljno da me dotakne i ja izgubim svaku svijest o normalnom rasuđivanju i počnem se skidati bez obzira na mjesto. I onda se čudim što mi po gradu ostali vozači trube pa pogledam u se i ni za se i skontam da sam se ja skinula do pola i mrtvo hladno sjedim kao suvozač! A jednom je malo falilo da završimo u minskom polju!

A sad uživam u kafama i pričama s njima, a da mi seks nije ni u peti.

Možda bi se neki i vratili. Možda bi sad i pokušali sastavljati tu puknutu čašu nekadašnje ljubavi. Sad kad su imali vremena da me upoznaju. Al’ gotovo je što kažu, ako je neko bivši za to postoji razlog. Ja istina još nisam prokljuvale te razloge. Al eto nisu bivši ljudi. Među te s kojima ni kafu ne pijem ostavila sam samo bivšeg muža, jedinog muškarca koji me uspio i udariti. A koji je onako mrtav hladan uspio mi poslati nekoliko puta zahtjev na fejs za prijateljstvo s obrazloženjem da sam mu ostala u lijepom sjećanju! E ti meni nisi ostao ni u kakvom sjećanju, a ako se i sjetim nisu baš pohvalna sjećanja na tebe, fino sam objasnila čovjeku. Tako da ipak postoji izuzetak. Al’ tu se pravdam da sam se mlada udala pa eto falila…

E sad sve je ovo divno i krasno samo treba li ipak da se zabrinem? Ono kad prekinemo najednom shvataju svu moju ljepotu i draž. Biće da su im dok smo bili u vezi moje da prostite grudi i ostali tjelesni atributi skretali pažnju sa mojih ostalih vrlina.

Nedavno je jedan od njih poslao poruku u kojoj je između ostalog pisalo „Zašto se ne javiš, da nisi našla kakvog frajera?“ Na moje podsjećanje da sam ja od onih koji imaju svoj život i svoje prijatelje i kad su u vezi i pitanje i šta da sam našla nekoga nisam dobila odgovor. I ne znam da li je to spomenuo kao nešto pa skoro nemoguće ili tek onako.

Ja zaista mislim da su muškarci divna bića koja ne treba mijenjati. I treba im i kad si s njima u vezi, kad ludiš za njegovim dodirom dati prostora. Da oni požele uvijek iznova da se vrate. Ali ne kao bivši kojima sam prijateljica. Jasno mi je da znam sačuvati muškarce kao prijatelje, kao vezu izgleda da i ne znam ponajbolje.

A da za savjet upitam ove svoje bivše da mi jednom kažu zašto su otišli? Da shvatim koja mi je greška ako je ima. Jer svi mi rekoše da sam ma krasna…I to po cijelom tijelu, a i šire.

PS. Nisam baš sigurna da idućeg koji mi nakon prekida kaže kako sam lijepa, draga, pametna, tolerantna, puna razumijevanja i šta sve ne, neću za promjenu nabiti nogom. Da me ne hvali previše. I da mu dam konkretan razlog za odlazak…

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel