Kućni recepti – riješite se celulita u 7 dana

Kućni recepti – riješite se celulita u 7 dana

Sok od brusnice, crveni luk i zeleni čaj mogu poslužiti kao način sprečavanja zadržavanja i akumulacije masnoće u tijelu. Sok od brusnice kao i zeleni čaj čiste organizam od toksina. Crveni luk je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, folata i mangana, kao i vitamina C. Sadrži aktivne stvari koje pomažu u smanjenju povišene razine

Sok od brusnice, crveni luk i zeleni čaj mogu poslužiti kao način sprečavanja zadržavanja i akumulacije masnoće u tijelu. Sok od brusnice kao i zeleni čaj čiste organizam od toksina. Crveni luk je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, folata i mangana, kao i vitamina C. Sadrži aktivne stvari koje pomažu u smanjenju povišene razine kolesterola i homocisteina u krvi.

Kafa, osim za užitak pijenja, može u određenom obliku poslužiti u smanjenju celulita. Maloj količini kafe u prahu dodajte hidratantni losion. Ovu smjesu utrljate jednom dnevno na područja zahvaćena celulitom i držite jednu minutu. Sve to isperite mlakom vodom.

Još jedan efektan recept jeste smjesa od ulja ruzmarina i komorača. Ovu smjesu jednom dnevno utrljajte na dijelove tijela sa celulitom.

Najbrži ”homemade” recept, po mnogim stručnjacima, jeste ovaj. Uzmite suhi tamjan, malu količinu grejpa i sve to pomiješajte s kukuruznim uljem. Smjesu nanesite na stražnjicu, bokove i bedra. Na kraju stavite foliju ili nešto će grijati tretirana mjesta. Ostavite tako da djeluje nekoliko minuta.

Masaža je obavezna u borbi protiv celulita. Dovoljno je da uzmete 20-30 kapi eteričnog ulja borovnice i pomiješate s dvije kašičice maslinovog ulja. Masirajte poručja s celulitom ovim uljem i pratite rezultate.

Kada je u pitanju celulit, zaboravite na tablete protiv celulita, jer one mogu izazvati različite negativne pojave u vašem tijelu. Većina proizvođača upravo zbog toga na tržište izbacuje anticelulit proizvode u vidu krema i losiona. Prije svega oni mogu ciljano djelovati na određena područja na tijelu, te ne izazivaju nikakve negativne efekte. Uvijek je bitno takve proizvode umasirati u kožu, radi boljeg djelovanja.

Nikada nije dovoljno samo isprobati neki recept jednom ili dva puta, posebno kada je u pitanju celulit. Pri tome, želite li zaista riješiti ovaj problem, morat ćete i vježbati, ako ništa onda bar lagane šetnje najmanje pola sata dnevno. Mislite da nemate vremena? Pješačite od posla do kuće i nazad ili preskačite konopac kući. Dovoljno je samo da krenete s bilo kakvom fizičkom aktivnošću.

Ono što često puta ne opažamo jeste da konzumiranje leda i hladnih namirnica, poput hladnih sokova iz frižidera, nikako nije dobro za naše zdravlje i celulit. U čemu je tajna? Opće je poznato pravilo da ako zimi konzumirate namirnice koje nisu iz vašeg podnevlja nego su recimo iz tropskih krajeva, one će hladiti vaš organizam i usporavati cirkulaciju. Upravo, ako koristite svakodnevno hladne namirnice, posebno ”ledeno hladne” da biste se osvježili, to je privremeno rješenje. Koliko će one ”ohladiti” vaš organizam, usporit će i vašu cirkulaciju, a upravo je ona bitna za razbijanje masnih naslaga zvanih celulit.

Masaža se upravo i preporučuje da biste ubrzali cirkulaciju dijelova tijela s celulitom. Uvijek je bolje kada namirnice izvadite iz frižidera, recimo hladnu vodu, pustite je da malo odstoji i bar se malo približi sobnoj temperaturi.

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel