Najave i izvještaji

Najave i izvještaji

U okviru petog kola BH Telecom Premijer lige naši “zmajevi” putuju u Trebinje gdje će odmjeriti snagu sa ekipom Leotara. Nakon što je odradio odličan posao protiv favoriziranog Širokog Brijega, Nermin Huseinbašić zadobio je povjerenje Uprave kluba kako sam kaže do daljnjeg. Tako da će popularni “Doro” sa klupe voditi ekipu i u Trebinju. O

U okviru petog kola BH Telecom Premijer lige naši “zmajevi” putuju u Trebinje gdje će odmjeriti snagu sa ekipom Leotara. Nakon što je odradio odličan posao protiv favoriziranog Širokog Brijega, Nermin Huseinbašić zadobio je povjerenje Uprave kluba kako sam kaže do daljnjeg. Tako da će popularni “Doro” sa klupe voditi ekipu i u Trebinju. O utakmici, atmosferi u ekipi, povratku Moranjkića govorio nam je upravo Huseinbašić.

Jučer samo saznali da će te voditi ekipu još jednu utakmicu tj. do imenovanja novog šefa stručnog štaba?

“Da vodim još jednu utakmicu!? Prvi put čujem. Dobio sam povjerenje uprave za naredni period, eh sad koliki to sve ovisi od stanja ekipe i rezultata.”

Kakva je atmosfera u ekipi? Siguran sam da se lakše diše nakon prve pobjede.

“Što se tiče ekipe zadnjom utakmicom stekli smo potrebno samopouzdanje i atmosferu i konstantno radimo na tome da ga i zadržimo. Ja sam zadovoljan sa radom tokom ove sedmice a kako smo radili daće nam slika utakmice u Trebinju.”

Jučer je novi sportski direktor najavio povratak Moranjkić u ekipu? Da li će biti u kombinaciji za nastup u Trebinju?

“Stvarno ne znam dokle više ponavljati i vraćati se na isto. On je suspendovan, njegov povratak u ekipu dalo bi kontra efekat. Da skinem Pandži traku, da izbacim nekog iz tima jer se on vraća. Ne, ne to je van svake logike i zdravog razuma. Neko priča nebuloze ili želi pokvariti atmosferu, ali neće uspjeti. Bar dok sam ja tu, pa još jedan dan još jedan.”

Šta očekujte od utakmice sa Leotarom?

“Biće teška i dobra utakmica, sudar dva različita mentaliteta ljudi, dvije ekipe koje su loše startovale ali dvije ekipe koje su uvijek igrale korektno. Nosili su bodove iz Gradačca a i mi iz Trebinja, tako da očekujem 90 minuta dobre utakmice, pobijediće onaj ko bude više želio. Zahtijevat ću od svojih igrača maksimalnu koncentraciju tokom utakmice, volja mora postojati još samo da taktičke zamisli ispoštuju na terenu daće nam povoljan rezultat.”

Ko je po vama naš trenutno najbolji igrač?

“Ekipa cijela i klupa i oni na tribinama i kartonirani i povrijeđeni. Oni su naš najbolji igrač, oni izbace pojedinca, sad je to bio Diatta i to i jeste naša snaga kad svi hoćemo Bog nagradi ekipu i tog jednog. Nadam se da će svaka nova utakmica dati novog junaka” kazao je kroz osmjeh Huseinbašić.

Diatta junak Zvijezde

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel