Pet seksi načina da sagorite kalorije

Pet seksi načina da sagorite kalorije

Pročitajte koliko kalorija sagoreva svaka romantična aktivnost (bazirano na ženi koja je teška 68 kg) kao i neke savjete kako da dovedete količinu potrošenih kalorija do maksimuma. LJUBLJENJE: 68 KALORIJA PO SATU Ne samo da je ljubljenje odličan način da pokažete privrženost i poboljšate vašu vezu koju imate kao par, također vam pomaže da sagorijevate

Pročitajte koliko kalorija sagoreva svaka romantična aktivnost (bazirano na ženi koja je teška 68 kg) kao i neke savjete kako da dovedete količinu potrošenih kalorija do maksimuma.

LJUBLJENJE: 68 KALORIJA PO SATU

Ne samo da je ljubljenje odličan način da pokažete privrženost i poboljšate vašu vezu koju imate kao par, također vam pomaže da sagorijevate kalorije. Ako je ljubljenjje strasno i uključuje malo petinga, možete se približiti broju od čak 90 kalorija potrošenih po satu.

Pokušajte da pretvorite ljubljenje u pravo vježbanje: ljubite se u neobičnim pozama. Neka vaš momak legne na leđa, a vi radite sklekove na njemu, spuštajući se da ga poljubite, pa se odmaknite. Sklekovi troše 171 kalorija na pola sata.

SEKS: 144+ KALORIJA NA POLA SATA

Za saks koji troši kalorije, ključno je da je strastven i da traje. Možete da dodate i malo uzdisanja, što će vam pomoći da sagorite dodatnih 18 do 30 kalorija. Mijenjajte poze za bolji trening.

Ako ste gore, probajte da radite kukovima kao trbušna plesačica. Osjećaj će biti odličan i vježbaćete u isto vrijeme. Također probajte pozu u kojoj čučite kada ste gore i onda se pomjerajte gore-dole. To je odlična vježba za vaše butine i guzu, i može da sagori i do 207 kalorija na pola sata.

Možda je najbolji način da maksimizirate sagorijevanje kalorija tokom seksa taj, da se pobrinete da doživite orgazam. Stručnjaci procjenjuju da žene koje dožive orgazam tokom seksa sagorijevaju više kalorija tokom vođenja ljubavi od onih koje ga ne dožive.

PRUŽANJE ORALNOG SEKSA: 100 KALORIJA PO SATU

Da biste pojačali trošenje kalorija tokom oralnog seksa, probajte da ga iskombinujete sa sklekovima (da, dok to radite). Podižite se rukama gore i spuštajte na dole dok pružate oralnu stimulaciju. Tako ćete potrošiti 71 dodatnu kaloriju.

ROMANTIČNI PLES: 103 KALORIJA NA POLA SATA

Malo “prljavog plesa” – čak i kada ste obučeni – može biti dobro vježbanje za vas i vašeg muža. Parovi koji uzimaju časove plesa (i vježbaju u privatnosti svog doma) to mogu da potvrde. Bonus: u naučnim studijama je dokazano da su žene poslije aerobnih vježbi uzbuđenije i lakše vlaže. Za pravo vježbanje dodajte ljubljenje i dodirivanje, i ubrzajte korak!

MAŽENJE: 238 KALORIJA NA POLA SATA

Uzbudljivo maženje sa čovjekom koga volite, dok ste obučeni, može biti najintenzivniji raznosač kalorija. Naime, isčekivanje ubrzava rad vašeg srca.

Ali i ovdje možete dovesti sagorijevanje kalorija do maksimuma. Zagrijte sobu, jer što se više budete znojili, više ćete kalorija sagorijeti. Također, valjajte se po krevetu ili promijenite prostoriju. Neka bude razigrano i erotično, i imaćete odličnu kombinaciju za vježbanje.

(smedia)

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel