Portugalci već dogovaraju premije; Bento: Želimo dominirati i kontrolisati utakmicu i protivnika

Portugalci već dogovaraju premije; Bento: Želimo dominirati i kontrolisati utakmicu i protivnika

Portugalcima nije svejedno iako svi odreda ponavljaju da su favoriti; Bento: Želimo dominirati i kontrolisati utakmicu i protivnika “Ukoliko smanjimo nivo agresivnosti kada izgubimo loptu biti ćemo u problemima”, smatra Bento “Ako budemo igrali kao što smo kroz kvalifikacije biti ću veoma zadovoljan”, odvažno je izjavio Paolo Bento za portugalske medije uoči večerašnje utakmice. Portugal

Portugalcima nije svejedno iako svi odreda ponavljaju da su favoriti; Bento: Želimo dominirati i kontrolisati utakmicu i protivnika

“Ukoliko smanjimo nivo agresivnosti kada izgubimo loptu biti ćemo u problemima”, smatra Bento

“Ako budemo igrali kao što smo kroz kvalifikacije biti ću veoma zadovoljan”, odvažno je izjavio Paolo Bento za portugalske medije uoči večerašnje utakmice.

Portugal ulazi u meč sa teoretskom prednošću nakon što su u Zenici odigrali 0:0. Pod vodstvom Benta Portugal je u kvalifikacijam dobio tri utakmice, postigavši devet golova u pobjedama nad Danskom, Norveškom i Islandom.

“Želimo da dominiramo i kontrolišemu utakmicu i protivnika, a u isto vrijeme da smo uravnoteženi, fokusirani i sa istim nivoom agresivnosti koju smo pokazali u Zenici. Ukoliko smanjimo nivo agresivnosti kada izgubimo loptu biti ćemo u problemima”, dodao je Bento.

Veliku nadu Bento polaže u navijače te traži da stadion bude ispunjen do posljednjeg mijesta.

“Znamo da je su mnoge porodice u teškoj finacijskoj situaciji, nije lako izdvojiti novac za jednu utakmicu. Ipak, svi se nadamo da će navijači shvatiti značaj ove utakmice i da će na Estadio da Luzu atmosfera biti dobra, rekao je Bento.

Portugalski navijači svoj optimizam uglavnom temelje na Cristianu Ronaldu jer smatraju da on može donijeti prevagu. Posebno ih ljuti pisanje španske “Marce” koja tvrdi da bi Portugal imao jači timski duh bez njega.

“Mi smo favoriti jer igramo pred domaćom publikom. Nema dileme i da imamo bolji tim, ali to moramo večeras pokazati”, ustvrdio je Ronaldo.

Nevrijeme u Portugalu je prošlo pa se očekuje da će večeras biti mirna noć sa mogućnošću slabe kiše. Za Portugalce je najvažnije da se snažan vjetar polako smiruje.

Očekivanih jedanaest prema “portugoal.com” su: Rui Patricio, Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fabio Coentrao, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles, Ronaldo, Postiga i Nani.

Problemi oko premija

Portugalci će večeras imati snažnog i motivisanog protivnika. Njihov prolaz ne da nije izvjestan, već je uveliko pod znakom pitanja (svi se nadamo da će im plasman na Euro ostati neispunjena želja).

I pored toga igrači i tamošnji Savez počeli su pregovore u vezi premija koje bi se isplaćivale u slučaju plasmana na Euro.

Prema pisanju portugalskim medija igrači nisu zadovoljni planiranom isplatom po 30.000 eura?! Portugalci se očito ponašaju kao da su se već plasirali?!

(dnevniavaz.ba)

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel