Prava ljubav dolazi samo jednom u životu

Prava ljubav dolazi samo jednom u životu

Prilika za pravu ljubav dolazi samo jednom u životu. Onda kada je propustimo, shvatimo šta smo izgubili. Svim snagamo nastojimo vratiti prošlost, ali samo rukama hvatamo zrak, bezuspješno i u agoniji. Takva je i moja priča. Ja sam jedna od onih žena koje su napravile grešku u životu i odabrale nešto drugo, osim onoga što

Prilika za pravu ljubav dolazi samo jednom u životu. Onda kada je propustimo, shvatimo šta smo izgubili. Svim snagamo nastojimo vratiti prošlost, ali samo rukama hvatamo zrak, bezuspješno i u agoniji. Takva je i moja priča. Ja sam jedna od onih žena koje su napravile grešku u životu i odabrale nešto drugo, osim onoga što su trebale – ljubavi.

Bar jedanput na dan mi prođe misao ”Šta bi bilo, kada bi bilo”? Na trenutak se vratim u prošlost. Navru mi sjećanja, srce uhvati stari ritam sreće. Sjećam se trenutaka kako si me volio, iskreno, jako, nenametljivo. Sjećam se tvog svakog dodira, poljupca, osmijeha… I onda me nešto opet povuče u sadašnjost i na trenutak stavim ruku na srce, stisnem jače – da manje boli. Sačekam koji minut, dok prođe agonija, dok se bol smiri, bar za kratko povuče u svoje stanje mirovanja.

Prošle su godine otkad smo se rastali, a ja sam još uvijek sama. Sretnem te ponekad i skrenem pogled, jer ne želim te vidjeti sretnog, u zagrljaju sa nekom drugom, jer ne znam da li bih to mogla podnijeti. A najviše od svega me boli, jer znam da sam te ja gurnula od sebe. Željela sam nešto više, bolje, a tog trenutka sam imala sve što mi je bilo potrebno za sreću. Bila sam previše sebična da bih odustala od svojih snova, a sad kad sam ih ostvarila nisam sretna, jer još uvijek imam jedan san – da nađem nekog poput tebe. Svaki dan uvjeravam sama sebe da je to moguće, ali moje srce zna da nikada neću pronaći i voljeti onako kao što sam voljela tebe.

Svi mi govore da trebam prestati razmišljati o tebi, o prošlosti i okrenuti se sadašnjosti, ali ja ne mogu. Razum mi govori jedno, srce drugo. Lako je to reći: zaboravi. Teško je to uraditi, jer gdje god da se okrenem, nalazi se dio što me podsjeća na tebe. U kafiću uvijek počne da da pjeva naša pjesma, srećem stalno tvoje prijatelje, osjetim tvoj parfem na drugim muškarcima… i kako onda da te zaboravim?

Više ne mogu izdržati u toj borbi između prošlosti i sadašnjosti kad uvijek ja gubim. Shvatila sam da jedina nada koja mi ostaje jeste otići što dalje od tebe i ovog grada koji nas veže. Tako ću napokon ukloniti sve fizičke i emocionalne dokaze koji me podsjećaju na tebe. Ovo je moj način da se oprostim od svega. Prije ili kasnije ćeš saznati da sam otišla. Ne znam kako će to utjecati na tebe. Već odavno si me izbrisao iz svog života.

Onda kada sam pokušala da te vratim, shvatila sam u tvom pogledu je bilo previše boli – one koju sam ti sama nanijela. Nadam se da ćeš mi jednom oprostiti i da me bar nećeš zaboraviti. I opet, ako se sretnemo kroz nekoliko godina i još uvijek budemo samci, znat ćeš da te nisam zaboravila unatoč tome što sam miljama daleko. Možda sam još uvijek ona zaljubljena romantična budala koja vjeruje da prava ljubav uvijek pobjeđuje. Iskreno, ako bi mi neko oduzeo i tu nadu, šta bih onda imala od života…

Stoga, ako volite nekoga, jako, iskreno i srce vam govori da je to ljubav vašeg života, nemojte ga puštati. Mislite da ima mana, da vas nekad nervira, ali to je ono zbog čega ga volite. Zamislite na trenutak kako bi bilo da ta osoba zauvijek ode iz vašeg života? Ako vas zaboli tu kraj srca, onda je on vaš životni partner i zagrlite da jače. Kažu da je Valentiovo dan zaljubljenih, ali to nije istina. Valentinovo je svaki dan koji provedete sa osobom koju iskreno volite. Vjerujte, ja to najbolje znam, jer moje Valentinovo je bio svaki trenutak koji sam provela s njim…

(N.N)

Nekada je potrebna samo dobra ideja i klupko špage da biste napravili najljepšu prosidbu! Pogledajte i kako!

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel