Sve čari masaže

Sve čari masaže

Masaža je dobra jer… Liječi, čuva i poboljšava općenito kompletan ljudski organizam, te otklanja simptome stresa koji su pogubni za svaku ćeliju u našem tijelu. Inače, stres se može manifestovati kroz glavobolje, bolove u vratu i ramenima, kao i putem ukočenošću cijelog tijela punog toksina koje ne izbacujemo iz organizma. Sve navedene probleme najefikasnije otklanja

Masaža je dobra jer…

Liječi, čuva i poboljšava općenito kompletan ljudski organizam, te otklanja simptome stresa koji su pogubni za svaku ćeliju u našem tijelu. Inače, stres se može manifestovati kroz glavobolje, bolove u vratu i ramenima, kao i putem ukočenošću cijelog tijela punog toksina koje ne izbacujemo iz organizma. Sve navedene probleme najefikasnije otklanja upravo masaža. Ovo su samo neki nabrojani primjeri, a pored toga masaža pomaže i kod spondiloza (degenerativna bolest kralježnice) diskus hernija i otklanjanja svih bolnih sindroma bez obzira na uzrok nastanka.

Za početak najbolje je odabrati… Za početak najbitnije je odabrati dobro educiranog terapeuta koji odlično poznaje anatomiju, fiziologiju i oboljenja iz svake grane medicine koja se usko vežu za fizioterapeuta. Uz njegove preporuke znat ćete odabrati tehnike koje će vama najbolje poboljšati opće zdravstveno stanje. Moja preporuka jeste ”majka” masaža tui-na uz obradu akupresurnih tačaka. Tui-na masaža pomaže pri uklanjanju blokada koje sprečavaju slobodan protok qi energije. U organizam se vraća ravnoteža, koja dovodi do poboljšanja zdravlja i vitalnosti. Pored masaže tui-na, bitna je i refleksološka masaža stopala koja povoljno stimulira živčani sistem i opušta napetost.

U borbi protiv celulita najbolja je…

Limfna ručna drenaža koja poboljšava imunološki sistem i liječi niz oboljenja, te ima najbolje djelovanje u borbi protiv celulita!

Tokom zime probajte….

Nur masažu, koju predstavlja kombinaciju tui-na, refleksološke masaže stopala i limfne drenaže. Preporučujem i što češće limfnu drenažu zbog poboljšanja imunološkog sistema.

Ne koristite masažu onda…

Kada imate razne infekcije i otvorene rane ili kada imate visoku temperaturu. U ovom slučaju, nećete imati nikakve povoljne učinke, nego naprotiv samo suprotan efekat.

Trudnice mogu koristiti masažu od trenutka…

Masaža se preporučuje od samog začeća, što prije to bolje. Svaka majka treba da masira svoj stomak u trudnoći. Dokazano je da tako poboljšava razvoj centranog nervnog sistema kod djeteta, te se jača veza između majke i nerođene bebe. Po rođenju, obavezno je da majke nastave lagano masirati svoje dijete po stopalima, šakama, stomačiću i nogicama. Njihova beba će biti mirnija i zdravija.

Učinak masaže zavisi od vrste korištenih masažnih ulja ili… Učinak masaže zavisi isključivo od terapeuta, njegove edukacije i tehnike koju primjenjuje. Recimo, masaža medom ili čokoladom spada u aromaterapiju koja putem čula mirisa ima jači učinak na naše zdravlje. To je isključivo u slučajevima ako volimo taj miris, a ako ne, onda korištenje tog mirisnog ulja ima suprotan efekat.

Jeste li znali da masaža

…njeguje kožu, čini je ljepšom, sjajnom i zdravijom

…poboljšava koncentraciju i inteligenciju

Lejla Božić
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel